GLS Csomagautomatába szállítás már 990Ft-tól!

Kérdése van? Írjon az ugyfelszolgalat@profitokos.hu vagy hívjon minket a +36303535115 számon (H-P 10:00-15:00)


Garanciális és panaszkezelési ügyekben garancia@profitokos.hu e-mail címen.

Adattörlési szolgáltatás

A szolgáltatással az eszközön tárolt adatok (például képek, videók, dokumentumok) visszaállíthatatlanul törölhetők az alábbi terméktípusok esetében:

•    Okostelefon (érintőkijelzős mobiltelefon),
•    Tablet,
•    Laptop, Notebook,
•    Asztali számítógép, PC,
•    Pendrive,
•    Beépíthető adattároló (például: HDD, SSD, NVME),
•    Külső adattároló (például: USB HDD, USB SSD).

 A Lopó Sándor E.V. az adattörléshez a fent felsorolt termékekhez, termékenként 1 darab, egyszer használatos kódot ad a vásárláskor a vásárolt termék csomagolásához mellékelve, a kód egy matricán található.

Hogyan használható a végleges adattörlő alkalmazás?

1.    A telefonon vagy egyéb eszközön tárolt adatok törlési folyamata a https://www.veglegestorles.hu oldalon indítható.
2.    A weboldalon adja meg:

•    az adattörlő kódot,
•    egy e-mail címet, melyre a törlésről szóló tájékoztatót küldi a rendszer és
•    a törölni kívánt eszköz típusát.

3.    Kövesse az e-mailben kapott tájékoztató utasításait
Előfordulhat, hogy bizonyos telefonokkal, eszközökkel nem kompatibilis az alkalmazás, erről bővebb információ a https://www.veglegestorles.hu oldalon található.

Részletek

A végleges adattörlés szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kódot a Lopó Sándor E.V. , mint kereskedő, nyomtatott címkén adja át a fogyasztónak a vásárlás alkalmával. A kód a fent megjelölt termékek esetében egyszeri alkalommal biztosított, elvesztése esetén a kódot a kereskedő nem pótolhatja új kód átadásával.

Végleges adattörlés: díjmentesen igénybevehető szolgáltatás, melynek használatával minden (az adott eszközön) tárolt adat visszaállíthatatlanul törölhető.

Adattörlő alkalmazás: a végleges adattörlés szolgáltatás szoftvere. A szolgáltatást az NMHH által megbízott beszállító biztosítja, az alkalmazás üzemeltetése és a törlési folyamat a Yetteltől teljesen függetlenül működik.

Adattörlő kód: az Adattörlő alkalmazás használatára jogosító, egyszer használatos kód.

Az adattörlő kód használata

A végleges adattörlést a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével lehet elvégezni, a felületen közétett felhasználási útmutató szerint. A számlán feltüntetett adattörlő kód, a szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, az alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról. 

A digitális kód egyszer használható fel, egy törlésre biztosít lehetőséget. A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap. Az adattörlő alkalmazás és a digitális kód használatával kapcsolatos további információ a  www.veglegestorles.hu weboldalon található. 

További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet tartalmaz. 

Az adattörlő szolgáltatás biztosítása, az alkalmazás üzemeltetése a Lopó Sándor E.V.-tól függetlenül, az NMHH közreműködésével történik, ezért kérjük, hogy adattörléssel összefüggő kérdés esetén forduljon az illetékes hatóság ügyfélszolgálatához a következő elérhetőségek egyikén:

•    e-mailen: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu, vagy
•    munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között telefonon: 06 1 999 6434